Imorgon är det “Lilla Jul” här på ön.
Då granen skall max vara 1 meter hög. Barnen får en “liten” julklapp och sen antar jag man äter jävligt lite mat också? :-)
Vi är ju inte ålänningar så vi skiter i detta ned Lilla jul. Möjligen att det får bli det till nästa år då vi planerat att fira jul hemma och då vi troligen inte heller är mitt i en flytt.

För nu är det bara några dagar kvar till första flyttlasset går mot underbara Järsö.
Inte så himla mycket kvar att packa men är fortfarande en del. Blir att fixa lite fler kartonger från affären i helgen och packa ner resterande fram till Tisdag kväll då svärföräldrarna kommer på besök.
Sen blir det flytta av. Blir jag och Vejo som kommer att ta hand om själva flytten medan svärmor, frugan och ungarna få hålla sig där ute i huset och börja packa upp saker sakta men säkert.

Har fått låna en skåpbil från Göran (Korvkungen) Nyman som har “Rökka” kiosken här i Mariehamn.
Får se om Micke möjligen kan åka på Tisdag kväll och hämta den och ställa den utanför oss  eller om jag och Vejo hämtar upp den på Onsdag morgon.
Jävla dilemma när man själv uppenbarligen inte har körkort.. men skall fixa det när vi får råd, när frugan har fått ett bra jobb.

Men vilket fall så kör vi på. Har även lyckats buda till mig via Åland Köp och Sälj på facebook en IPTV-Box som normalt kostar runt 170€ men fick denna för 90.
Får bara hoppas på att det kommer fungera som den skall?!
Frugan budade till sig en lampa till vårt nya kök dessutom för 10€ idag :

Annars då? Jo tack det är fint.
Känner fortfarande av “magen/tarmen” lite vid vissa tillfällen men det verkar vara på bättringsvägen vilket fall. Kommer att få gå på en undersökning den 20e december så får vi se om det har blivit bättre eller om det är så att dom måste göra något åt saken.

Frugan åkte på en halsfluss här i veckan men har fått medicin och är även där på bättringsvägen.
Ungarna mår också bra. Leo är fortfarande “hostig” när det gäller sin säng så vi måste försöka hitta en ny säng till han.
Hjälper inte ny säng blir det samtal med sjukan igen, för tycker synd om stackarn. Och vill även gärna ha tillbaka vår säng som han lånar just nu och mår så bra i :-)

9e Januari 2012 kommer ungarna att börja sin inskolning på dagiset Saltkråkan som ligger ca 10 minuters promenad från huset.
Både Leo och Gabriel kommer att gå där 9-14 Måndag till Fredag. Och vi har redan varit där och spanat lite.

Allt kommer nog att bli så himla bra. Önskar bara  att flytten var klar och att jag sitter och skriver i vårt hus istället för här på Ålandsvägen.

Men snart så!

En Kommentar till “Lilla Jul och övriga händelser”

Lämna en kommentar

Instagram
Photo of the day
Photo not found.